Loading...

Taste of Memories / Museumnacht Rotterdam 2012

Studio Zi won met dit project de prijs  ‘Nieuwe Maan’ van Museumnacht Rotterdam 2012

 

West-Kruiskade voor het eerst opgenomen in de Museumnacht

‘ontvoerde witte de with bezoekers genieten van vergeten smaakherinneringen en guerrilla performances ‘

De elfde editie van de Rotterdamse Museumnacht was een groot succes.  Met maar liefst 15.000 bezoekers was dit bijzonder evenement bijna uitverkocht! Voor de eerste keer in de geschiedenis van de Museumnacht was het Chinese kunstenaarscollectief Studio Zi opgenomen in de route. Kunstminnende bezoekers wisten hierdoor de weg te vinden naar de West-Kruiskade.

Het thema, Smaak, werd door Studio Zi vertaald in de vergeten herinneringen uit je jeugd. Door middel van een grote wand kon je vergeten snoepjes zoals het roze schuimblok of chicklets bekijken, opeten en je herinnering hieraan noteren en terughangen op de wand.  De zoektocht naar je verloren herinnering eindigde bij de nieuwe pop-up store TEA@CHOC op het Tiendplein. Met een bijzondere theeceremonie en het proeven van allerlei lekkere hapjes van en met chocola werd het bezoek aan de West-Kruiskade afgesloten. Of niet? Danceworks Rotterdam verzorgde dance performances met de “Skipping Dance” waardoor zowel cultuurliefhebbers maar ook argeloze avondbezoekers bleven staan om te genieten van deze guerrilla actie! Na afloop werden bezoekers uitgenodigd om een bijna voyeuristische  1-op-1 dansperformance te ondergaan waarbij de danser een geheim deelt met de bezoeker. Via speciale tuk-tuks werden bezoekers van de Witte-de-With straat tijdelijk ‘ontvoerd’ naar de West-Kruiskade om deze beleving te ondergaan.

Bekijk de foto’s en video’s van het evenement op onze Facebook pagina.

Taste of Memories is een doorlopend project van Studio Zi. Volg ons op Facebook, deel met ons jouw mooie herinneringen en help ons nog meer verloren smaken te verzamelen, we gaan ons best doen om die voor je te vinden! 😉

Team Studio Zi:
Fenmei Hu
Kalam Man
Man-Yee Mok
Yan Zhang
Kwannie Tang
Koen Mok
Dada Wang
Lulu Fan
Jinai Looi
en vele vrijwilligers