Loading...

Sounds of China

Niet alleen herbergt Rotterdam een van de grootste Chinese gemeenschappen van Nederland, ook maakt de Doelen praktisch deel uit van Chinatown: genoeg reden voor een nieuw evenement waarin de cultuur van dit fascinerende land belicht wordt. In de eerste editie, Hometown Memories, staan de Chinese, Taiwanese en Hongkongse muziek uit de jaren zeventig en tachtig centraal: de tijd waarin de grootste stroom Chinese migranten naar Nederland kwam.

In een evenement voor vele zintuigen – naast het gehoor worden ook zicht, reuk- en smaakzin geprikkeld – ligt de focus op één artiest in het bijzonder: Teresa Teng. De liedjes van deze pionierende popdiva vormden de soundtrack voor de jeugd van het gros van de Chinezen in Nederland. Begeleid door de Codarts Big Band vertolkt zangeres Laiying Wang een aantal liederen van Teresa Teng en popidool Lan Lan komt voor dit event zelfs speciaal over uit China: zij zingt nummers van haar cd ‘Conversations between vocal and piano’ waarop ook songs van Teresa Teng te horen zijn.

Dit alles wordt omlijst door een fototentoonstelling, een muziekoptreden van guzheng-speelster Pearl, een theeceremonie, kalligrafie-performance, proeverij van Chinese hapjes en nog veel meer!

programma

17.30 uur (vrij entree)
Film – ‘I want to sing’
Dit is de enige film waarin Teresa Teng ooit speelde. Het scenario is ook nog eens haar eigen levensverhaal.

19.00 uur
De stem van popidool Lan Lan is erg ongewoon voor de Chinese cultuur: diep en zwoel. Bovendien zijn haar nummers erg jazzy, wat ze bijna ‘on-Chinees’ maakt: een boeiende combinatie. Lan Lan wordt begeleid door haar vaste pianist Jingtian Luo.

20.00-20.30 uur
Randprogrammering in de foyer (zie inleiding).

20.30 uur
De Chinees-Nederlandse zangeres Laiying Wang, bekend van de musical Miss Saigon, vertolkt liedjes van Teresa Teng en haar tijdgenoten, begeleid door de Codarts Big Band. Voor het Chinese publiek een feest van herkenning, voor de nieuwkomer een aangename verrassing.

21.30-22.00 uur
Q&A met alle artiesten.

Concept en organisatie:
Fenmei Hu
Lulu Fan

logo_hori2